Передвиборча кампанія в Австрії / REUTERS

Як передає Deutsche Welle, його опонент правопопуліст Норберт Гофер вже визнав поразку та привітав Ван дер Беллена.

Читайте такожГолова МЗС Австрії закликав заборонити роздавати Коран на вулицях країни

За даними попереднього підрахунку, проведеного інститутом SORA на замовлення телеканалу ORF, Ван дер Беллен здобуває 53,6% голосів проти 46,4% у представника Австрійської партії свободи, правопопуліста Гофера. Перші результати голосування також показують, що Ван дер Беллен зміг дещо додати у підтримці порівняно з попереднім голосуванням.

Відео дня

Дані попереднього підрахунку враховують і прогноз результатів голосування поштою. Голоси поштою порахують 5 грудня. У другому турі, результати якого скасували, Ван дер Беллен у голосуванні поштою набрав помітно більше голосів за свого опонента, що дозволило йому випередити Гофера.

Як повідомлялося, перший тур президентських виборів у Австрії відбувся у квітні 2016 року, й у ньому брали участь шестеро кандидатів. Гофер тоді переміг, набравши 36% голосів, Ван дер Беллен посів друге місце.

За місяць відбувся другий тур, і тоді перемогу здобув Ван дер Беллен, випередивши Гофера на майже 31 тис. голосів. Однак результати голосування були оскаржені через порушення й анульовані Конституційним судом Австрії.