Сомалійські пірати, які захопили українське судна «Фаїна», поширили інформацію про бунт на кораблі через те, що двох піратів затримали американські військові.

Про це УНІАН повідомив головний редактор видання «Морской бюллетень – Совфрахт» Михайло ВОЙТЕНКО з посиланням на судновласника.

«Насправді сталося наступне – вчора увечері двох піратів, які відправилися на човні на берег, перехопили і затримали американці. Пірати зателефонували посередникам і судновласникові і попросили їх поговорити з американцями, щоб вони відпустили схоплених спільників, на що їм відповіли, що це неможливо. Ось пірати і запустили неправдиву інформацію про бунт. Щось на кшталт погрози», - сказав М.ВОЙТЕНКО.

Відео дня

Сьогодні агентство Франс Прес повідомило, що члени екіпажа українського судна «Фаїна» напали на двох з утримуючих судно сомалійських піратів.

«Кілька членів екіпажа українського судна поводяться погано. Увечері в понеділок вони спробували заподіяти шкоду двом нашим людям. Це неприйнятно, їм загрожує серйозне покарання», - сказав представник піратів, який побажав залишитися неназваним.

За його словами, насильницькі дії з боку екіпажа українського судна стали для піратів несподіванкою.

«Можливо, деякі моряки розлютилися, і ми відчуваємо те саме, але наші люди ніколи не вибирали насильство, це була провокація», - цитує слова пірата агентство.

Як повідомляв УНІАН, 25 вересня пірати захопили біля берегів Сомалі судно «Фаїна», у складі екіпажа якого – 17 громадян України. На борту судна - 33 танки Т-72, гранатомети, зенітні установки і боєприпаси, які Україна продала Кенії. Судно перебуває під наглядом кількох американських кораблів, завдання яких - не допустити вивантаження зброї та техніки на берег.

За даними одного із сомалійських племінних старійшин, за звільнення «Фаїни» потрібно заплатити 3,5 млн. доларів.