Старт ракети

У Росії на Воронезькому механічному заводі (ВМЗ) переберуть 71 дефектний двигун для ракет-носіїв "Протон-М". Це майже всі зібрані на підприємстві двигуни для другого і третього ступенів, повідомив генеральний директор НВО "Енергомаш" Ігор Арбузов, передають РИА Новости.

Читайте такожУ московському СІЗО був убитий топ-менеджер "Роскосмосу" – ЗМІ

"Щодо "Протонів" це 71 двигун, або практично увесь доробок по другому і третьому ступенях.Наразі підписано графік проведення робіт, значна їх частина буде проведена в 2017 році, але ми розуміємо, що якась частина неминуче перейде на 2018 рік. Основне завдання при цьому — не зірвати графік запусків по Федеральній космічній програмі, стартам в інтересах міністерства оборони РФ і комерційних пусках. Що стосується двигунів для "Союзів", то потрібно забезпечити необхідний заділ для дотримання графіку доставки нових екіпажів та вантажів на Міжнародну космічну станцію", — сказав голова "Енергомашу".

Відео дня

"Буде проведена робота по оцінці чистоти внутрішніх порожнин на всіх двигунах. Ймовірність знаходження в них сторонніх частинок не виключена", - додав Арбузов.

Про те, що "Роскосмос" відкликає на ВМЗ усі двигуни другого і третього ступенів "Протон-М", стало відомо наприкінці січня цього року. Правоохоронні органи не виключали можливість підміни дорогоцінних металів, які використовуються при будівництві двигунів.

Також повідомлялося, що причиною відправки назад на ВМЗ усіх двигунів РД-0210/0211 і РД-0213/0214, що стоять на другому і третьому ступенях, стала заява фахівців "Роскосмосу" про те, що при паянні компонентів двигунів на ВМЗ використовувався припій, що не відповідав технічній документації.