З`явився перший затриманий у справі про неправдиві повідомлення про мінування державних установ у Польщі

Польська поліція провела перше затримання у зв'язку з розсилкою неправдивих повідомлень про мінування двох десятків державних установ.

На тему: У Польщі через фальшиву тривогу евакуйовали 2,5 тисячі людей

Як повідомляє Лента.ру з посиланням на TVN24, за словами міністра МВС Польщі Бартоломея Сенкевича, операція пройшла у місті Хшанув на півдні країни.

Відео дня

Як сказав Сенкевич, незабаром за першим затриманням можуть з’явитися й інші. «Ми думаємо, що ми на вірному шляху. Сподіваюся, що незабаром злочинці будуть знайдені і покарані», - сказав міністр. При цьому він підкреслив, що затриманий, ім'я якого не розголошується, поки що не одержав навіть статусу підозрюваного.

Пошуками зловмисників, які розіслали по всій країні листи з повідомленнями про нібито закладені бомби, займається спеціальна група МВС. За місцевими законами, за неправдиві повідомлення про мінування злочинці можуть одержати до восьми років ув’язнення.

Сьогодні вранці десятки держустанов у Варшаві, Гданську, Кракові, Катовіце й інших містах Польщі одержали електронні листи, у яких йшлося про бомби, нібито закладені у судах, лікарнях і прокуратурах. В результаті поліція була вимушена провести великомасштабну операцію з одночасної евакуації 2,5 тис. чоловік.

Сапери, що оглянули будівлі, ніяких слідів вибухівки в них не знайшли.