REUTERS

Неподалік від місця вибуху в Бейруті перебували кораблі з України, які перевозили зерно.

Про це у Twitter заявив співзасновник Tanker Trackers Самір Мадані.

Читайте такожВибух в Бейруті: наслідки порівняли з бомбардуванням Хіросіми і Нагасакі

Аналітик заявив, що від удару, згідно з даними MarineTraffic, постраждало п’ять суден, які знаходилися недалеко від епіцентру. Серед вказаних кораблів були й два з Маріуполя (Україна).

Спочатку Мадані припустив, що українські судна перевозили як вантаж феєрверки, що могло стати причиною вибуху. Проте згодом чоловік вибачився і написав, що помилився. Танкери перевозили не вибухонебезпечні речовини, а всього лиш зерно.

twitter.com/Samir_Madani

«Я видалив два свої верхні твіти, які відкрили цю гілку (дописів – УНІАН), бо ці судна не мали до цього (події – УНІАН) ніякого відношення. Як сказано, вони стали жертвами цих вибухів», – зазначив Мадані, уточнивши, що судна, імовірно, вибухнули та лиш посилили вибухову хвилю.

Як повідомляв УНІАН, в столиці Лівану Бейруті стався сильний вибух в портовому районі міста, є багато поранених і руйнування. Згідно з останніми даними, загинули щонайменше 30 осіб і понад три тисячі людей постраждали. Серед загиблих – відомий ліванський політик.

За словами глави служби безпеки Лівану генерала Аббаса Ібрагіма, причиною вибуху в порту ліванського Бейрута могли стати вибухові речовини, які зберігалися там. Наразі немає інформації, що серед постраждалих могли бути громадяни України.