Захід усвідомив, що вступ України до НАТО - більше не послуга з боку Києва, вважає Піонтковський / фото ua.depositphotos.com

Майбутнє членство України в НАТО - вже узгоджене питання на Заході. Нарешті тему про приєднання країни до Альянсу партнери Києва поставили "з голови на ноги".

Про це заявив російський публіцист та політолог Андрій Піонтковський у новому випуску програми "Аргумент". На його думку, якщо раніше Захід сприймав питання про членство України в НАТО, як послугу Києву, то тепер – це запорука безпеки Заходу.

"Це питання вирішене вже на Заході – членство України в НАТО. Ще раз повторюю, питання про це нарешті поставлено правильно: з голови на ноги. Членство України в НАТО - це не якась послуга Україні, якої вона 20 років домагалася. Це гарантія безпеки", - сказав він.

Піонтковський згадав про зміну геополітичної ситуації. Зараз Захід прекрасно усвідомлює загрозу з боку Росії, яка залишиться навіть після перемоги України. Адже росіяни можуть привести до влади нового "Путіна", який як і раніше буде мріяти про "русский мир" та "Російську імперію".

"Всі розуміють, що там може через три місяці з'явиться інший Пупкін й знову закричати про Російську імперію, "русским мир", і так далі. Але тоді на його кордоні вже буде стояти Україна, яка не повинна вже буде випрошувати пакетів озброєння – вона буде укомплектована всією натовською зброєю", - вважає політолог.

Так що з зовнішніми авантюрами Росії буде покінчено назавжди, передбачив Піонтковський.

Останні коментарі Піонтковського 

Раніше Піонтковський зазначив, що міжнародна підтримка України різко зросла на тлі масових ракетних ударів РФ по українських містах. Однак остаточне розуміння до Заходу прийшло через майже рік повномасштабної війни.

Він вважає, що міні-переворот, який здійснили Міністр оборони Сергій Шойгу і командувач окупаційними військами Росії в Україні Валерій Герасимов став дуже серйозною поразкою лідера росіян.

Тому заява Зеленського про те, чи живий взагалі Путін, спровокувала великий резонанс у суспільстві. Також Піонтковський передбачив, що дні засновника ПВК "Вагнер" Євгена Пригожина "полічені"

Вас також можуть зацікавити новини: