У Мінську під час протестів затримали 15-річного хлопця / скріншот

У Мінську в районі метро Пушкінська силовики повалили на землю молодого хлопця.

Читайте такожУ білоруському Гродно жорсткий розігналі протестувальніків, Затримано вагітна жінка

Як видно на опублікованому TUT.By відео, хлопець кричить, що йому 15 років.

Відео дня

Дівчина поруч зверталася до ОМОНівців: "Послухайте свою совість хоч раз". До закликів звільнити молодого хлопця зверталися і водії автомобілів, але силовики викликали мікроавтобус з колегами і швидко відправили хлопця в салон авто.

В руках один з силовиків тримав гранату, поклавши палець на чеку.

Силовик тримає в руках гранату / скріншот

Протести в Білорусі: що відбувається

  • 9 серпня в Білорусі пройшли президентські вибори .
  • У ЦВК оприлюднили попередні результати виборів. Так, за чинного президента Олександра Лукашенка проголосували 80,23% виборців, за Світлану Тихановську - 9,9%, за Анну Канопацьку - 1,68%, за Сергія Черечня - 1,13%, за Андрія Дмитрієва - 1,04%, проти всіх - 6,02%.
  • 9 серпня ввечері тисячі жителів Білорусі вийшли на стихійні акції протесту, відбулися зіткнення з силовиками. У Мінську співробітники правоохоронних органів стріляли в протестуючих гумовими кулями.
  • За даними правозахисників, затримано близько 300 осіб, в лікарнях перебувають десятки поранених, один чоловік загинув в результаті наїзду спецавтомобіля.
  • Увечері 10 серпня протести поновилися. Військовий спецназ в Мінську відкрив вогонь по протестувальниках. Також відбулися масові затримання по всій країні.
  • Сьогодні, 11 серпня в Мінську знову чутно вибухи та повідомляється про затримання.