На Путіна чекає швидкий трибунал - прогноз / скриншот

Судовий процес над Володимиром Путіним не буде довгим з однієї причини - російський диктатор нині чітко усвідомлює, що скоює злочини.

Таку думку висловив телеканалу "Еспресо" прокурор Міжнародного трибуналу для колишньої Югославії Джеффрі Найс.

За його словами, якщо є достатньо доказів і чітка структура злочинів або руйнування невійськових цілей - це порушення кодексу правил ведення війни.

Відео дня

"Ми бачимо, що відбувалося в перші дні війни. Путін знав, що відбувається та міг зупинити своїх людей. Він робив, що хотів - здійснював злочини проти мирного населення. І це чіткий випадок того, коли судовий процес не має бути довгим", - прогнозує він.

Як відомо, раніше Україна виступила з ініціативою створення Спеціального трибуналу, який притягне до кримінальної відповідальності членів Ради безпеки Росії за скоєння злочину агресії проти Української держави. Раніше створення такого трибуналу підтримали Парламентська асамблея Ради Європи, Європейський парламент, Парламентська асамблея НАТО та Парламентська асамблея ОБСЄ.

Нагадаємо, президент Володимир Зеленський запевнив, що жоден ракетний удар РФ по українських містах не залишиться без відповіді.