Дональд Трамп / Фото REUTERS

Голова Twitter Джек Дорсі назвав рішення про блокування акаунта президента США Дональда Трампа правильним, але і таким, яке створює небезпечний прецедент.

Читайте такожПалата представників США оголосила імпічмент ТрампуПро це він написав на своїй сторінці у мікроблозі.

«Я не святкую і не пишаюся тим, що нам довелося заблокувати Дональда Трампа, і тим, що ми опинилися в такій ситуації. Ми прийняли це рішення після чіткого попередження і на підставі кращої наявної у нас інформації про загрози фізичній безпеці у твіттері та за його межами», - написав він.

Відео дня

При цьому голова Twitter визнав «явні та очевидні» наслідки дій компанії, які, на його думку, поділяють суспільство і говорять про нездатність соцмережі сприяти здоровій дискусії.

«Це створює прецедент, який, як мені здається, небезпечний: влада окремої людини або корпорації стає вище частини глобальної суспільної дискусії», - додав Дорсі.

Блокування акаунтів Трампа: що відомо

  • Акаунт Трампа в мікроблозі був назавжди заблокований після штурму Капітолію прихильниками американського лідера 6 січня.
  • У компанії визнали, що Трамп закликав учасників мітингу на свою підтримку до заворушень і провокував насильство.
  • Заблокованими до закінчення терміну повноважень (20 січня) будуть також його акаунти в Instagram, Facebook і на YouTube.