Грантс Шеппс замінив Бена Воллеса / колаж УНІАН, фото twitter/10DowningStreet, REUTERS

Прем'єр-міністр Британії Ріші Сунак призначив нового міністра оборони. Пост зайняв Грантс Шеппс, йдеться в повідомленні уряду Британії в Twitter.

Міністерство оборони Великобританії очолив досвідчений чиновник. Грантс Шеппс до цього обіймав посаду міністра енергетики та вуглецевої нейтральності Британії.

Хто такий Грант Шеппс

Новопризначений міністр оборони Великобританії розпочав свою політичну кар'єру у 2005 році. Він був членом Палати громад, а 2012 року став співголовою Консервативної партії. Того ж року розпочав роботу в уряді, ставши міністром Кабінету міністрів.

Відео дня

Варто зазначити, що за останній рік це вже п'яте призначення Шеппса на урядові посади. Під час прем'єрства Борис Джонсон Шеппс був міністром транспорту, потім був міністром внутрішніх справ в уряді Ліз Трасс. Шеппс був державним секретарем з питань бізнесу та очолював енергетику в уряді Ріші Сунака.

Грант Шеппс та війна в Україні

25 серпня майбутній міністр оборони Великої Британії побував в Україні.

"Наша підтримка України непохитна перед варварським вторгненням Путіна - Великобританія продовжує підтримувати Україну, поки вона відбиває російські атаки та відновлює свою країну", - говорив він.

У Британії призначили нового міністра оборони замість Воллеса: що він думає про війну

Одразу після призначення на посаду міністра оборони Грантс Шеппс заявив, що він продовжить допомагати Україні у війні проти Росії.

"Я з нетерпінням чекаю на можливість працювати з відважними чоловіками та жінками наших збройних сил, які захищають безпеку нашої країни. І продовжу підтримку Британією України в її боротьбі проти варварського вторгнення Путіна", — висловився Шеппс у Twitter.

У Британії призначили нового міністра оборони замість Воллеса: що він думає про війну

Відставка Бена Волеса

31 серпня міністр оборони Великобританії Бен Уоллес подав у відставку напередодні очікуваних кадрових перестановок прем'єр-міністра.

Воллес звернувся до прем'єр-міністра Ріші Сунака, нагадавши, що вже більше чотирьох років займає свій пост і за цей час збройні сили Великобританії були на висоті в різних ситуаціях: від евакуації з Кабула до викликів щодо війни в Україні.

Бен Воллес відіграв ключову роль у підтримці Великобританією України після повномасштабного вторгнення Росії. У період роботи Уоллеса на посаді міністра оборони Великобританія стала першою країною, яка погодилася надіслати Україні танки та приєднатися до авіаційної коаліції.

Вас також можуть зацікавити новини: