Сунак прокоментував спробу перевороту в Росії / скріншот

Влада Великобританії "уважно стежить" за спробою державного перевороту, що розгортається в Росії. Про це заявив прем'єр-міністр країни Ріші Сунак в інтерв'ю каналу BBC.

Відповідаючи на питання журналістки, глава британського уряду був нарочито стриманий і явно підбирав слова. Зокрема він ухилився від того, щоб назвати заколот вагнерівців "державним переворотом".

"Ми на зв'язку з нашими союзниками, і сьогодні ми поговоримо з деякими з них. Найголовніше, щоб всі сторони несли відповідальність за захист цивільних осіб", – заявив Сунак.

Відео дня

На питання, чи можна вважати доброю новиною те, що Володимиру Путіну кинули виклик, Сунак лише повторив свою попередню тезу. Не відповів він також на питання, чи обговорював вже з Володимиром Зеленським сьогоднішні події в Росії.

Заколот Пригожина - останні новини

У ці години загони найманців з "Групи Вагнера" прямують у бік Москви, майже не зустрічаючи опору з боку регулярної армії. Кремль намагається спішно організувати оборону на півдні Московської області і на околицях самої Москви.

Джерела повідомляють, що у Кремля немає вільних резервів поблизу Москви, щоб організувати оборону. На цьому тлі Путін втік з Москви. За деякими даними, він все ще сподівається точково ліквідувати Пригожина, щоб уникнути повноцінних боїв за російську столицю.

Вас також можуть зацікавити новини: