Ілюстрація / REUTERS

Білоруський ресторатор і опозиційний громадський діяч Вадим Прокоп'єв припустив, як розвиватимуться події в Мінську після виборів 9 серпня.

Читайте такожПутін зателефонував Лукашенку: у Кремлі вже заявили, що питання "вагнерівців" буде вирішене

В інтерв'ю "Апостроф TV" він зазначив, що якщо на вулиці Мінська вийде 100 тисяч протестувальників, то «питання з виборами буде закрите».

Відео дня

"Подальші дії, як я припускаю, буде опір. Мирний опір буде до провокацій. Провокації, ставлять опозицію в положення абсолютної невизначеності. Я допускаю, що провокації з боку влади можуть цей мирний опір перевести в немирний. Владі це невигідно, але у Лукашенка немає виходу. Мирним протестуючим така ситуація також невигідна. У Мінську має вийти 100 тисяч осіб і тоді питання буде закрите. Тепер опозицією є Лукашенко і його меншість. Ці люди формально перебувають при владі, яку вони вкрали", - заявив він.

Як повідомляв УНІАН, у Білорусі напередодні виборів відбуваються масові протести проти чинного президента Олександра Лукашенка.

8 серпня у центрі Мінська відбулися жорсткі затримання людей, які демонстрували жест "Вікторія" на підтримку акції автомобілістів.

7 серпня велосипедний пробіг на знак солідарності у Мінську також закінчився масовими затриманнями та побиттям учасників ходи.