Винищувачі F-16 перетворять на "безпілотники" / фото Getty Images

У США працюють над тим, щоб оснастити винищувачі F-16 безпілотними технологіями. Нещодавно у Штатах оголосили, що перші три літаки прибули на базу служби "Еглін" у Флориді для проведення відповідних робіт, пише Defense News.

Йдеться про програму Venom (Viper Experimentation and Next-gen Operations Model), що має сприяти прискоренню процесів тестування автономних технологій як на пілотованих, так і безпілотних літаках.

У Повітряних силах США сподіваються, що ці автономні технології допоможуть швидше окреслити плани зі створення парку дронів проєкту Collaborative combat aircraft (CCA), які матимуть на борту різну зброю та інше корисне навантаження. За задумом парк дронів CCA складатиме не менше 1000 безпілотників. Передбачається, що вони взаємодіятимуть із F-35 та майбутніми винищувачами сімейства Next-Generation Air Dominance.

Відео дня

Частину F-16 перетворять на "безпілотники" - що ще відомо

У Defence Express зазначили, що поява проєкту Venom пояснюється тим, що сьогодні є ще низка запитань щодо того, як автономні технології працюватимуть на практиці. Інвестиції в проєкт становлять майже 50 мільйонів доларів.

Загалом США планують модифікувати шість багатофункціональних винищувачів F-16 для проведення випробувань.

Вас також можуть зацікавити новини: