Путін і Лукашенко - давні партнери / Ілюстрація REUTERS

Глава Кремля Володимир Путін зібрав нараду Ради безпеки для обговорення питань, пов’язаних з російсько-білоруськими відносинами.

Про це йдеться на сайті Кремля.

Читайте такожЛукашенко прокоментував свою появу з автоматом на вулиці

Відео дня

«Ми сьогодні обговоримо розвиток відносин з деякими з наших сусідів, з державами, з якими у нас традиційно у силу географічної близькості великий об’єм відносин», – сказав він.

Він наголосив на розвитку цих відносин і напрацюванні підходів «для подальшого поступального розвитку взаємодії з нашими партнерами».

Пєсков, пише Интерфакс-Россия, своєю чергою уточнив, що мова про відносини з Білоруссю. Серед питань – продовження контактів між Москвою і Мінськом з приводу рефінансування боргу Росії.

Росія має намір ввести силовиків в Білорусь: що відомо

Путін підтвердив формування у Росії резерву силовиків на прохання Олександра Лукашенка. Правоохоронні органи РФ хочуть задіяти для придушення демонстрацій у разі посилення протестного руху.

«Але ми домовились також, що він не буде використаний доти, доки ситуація не буде виходити з-під контролю», і доки «екстремістські елементи», «прикриваючись політичними гаслами, не перейдуть певні межі, не приступлять просто до розбою, не почнуть підпалювати автомобілі, будинки, банки, не намагатимуться захоплювати адміністративні будівлі тощо», – заявив в інтерв’ю Россия 24 Путін.

У відповідь Координаційна рада опозиції заявила, що вважає недопустимим формування на території РФ або іншої держави озброєних угрупувань для використання на території Білорусі: це суперечить міжнародному праву і консолідованій позиції білоруського народу.