Авіакомпанії вирішили відновити польоти в Ізраїль \ фото ua.depositphotos.com

Авіакомпанії Lufthansa, Austrian Airlines і SWISS мають намір відновити рейси в Ізраїль. Польоти в Тель-Авів заплановані на неділю, 23 травня.

Авіакомпанії призупинили всі польоти в Тель-Авів через ескалацію конфлікту між Ізраїлем і палестинськими бойовиками. Рішення про відновлення польотів прийнято у зв'язку з набранням чинності режиму припинення вогню між сторонами, повідомляє РБК-Україна з посиланням на The Jerusalem Post.

Читайте такожPolitico: США вмовили Ізраїль не починати вторгнення в Сектор Газа

Відео дня

Загострення конфлікту на Близькому Сході

Конфлікт між Ізраїлем і палестинськими угрупованнями загострився 10 травня. За час загострення з сектора Газа по Ізраїлю було випущено понад 4200 ракет. У відповідь Армія оборони Ізраїлю завдала ударів по 1500 об'єктів ХАМАС в Газі. В результаті конфлікту загинули понад 230 палестинців і 12 ізраїльтян.

Увечері 20 травня військовий кабінет при уряді Ізраїлю одноголосно проголосував за припинення вогню в секторі Газа.

З 2 години ночі 21 травня сторони припинили обстріли. При цьому і в Армії оборони Ізраїлю (ЦАХАЛ), і в Хамасі заявили про готовність до будь-якого подальшого розвитку подій. У ЦАХАЛ зазначили, що готові відновити операцію "Страж стін", якщо бойовики продовжать ракетні обстріли.

Припинення вогню між Ізраїлем і ХАМАС привітав генсек ООН Антоніу Гутерріш. Він закликав сторони розпочати діалог, який вирішив би "корінні причини конфлікту".