На США обрушилися сильні хуртовини \ УНІАН

В США внаслідок негоди загинули не менше 19 осіб, ще більше мільйона людей залишилися без електрики.

Як повідомляє ВВС, серед жертв зимового шторму загиблі в ДТП люди, оскільки ситуація на дорогах значно ускладнилася через практично нульову видимість.

Національна метеорологічна служба США (NWS) попередила, що крижаний вітер, що йде з Північного полюса, пошириться на схід країни. Рекордні морози і снігова буря можуть торкнутися понад 200 млн американців, що живуть від канадського до мексиканського кордонів.

Відео дня

У ряді штатів введено режим надзвичайної ситуації. NWS зазначила, що це перший на стільки масштабний наступ холодів за всю історію спостережень - у владі "вибухового шторму" опинилися майже всі штати.

Сайт відстеження польотів FlightAware повідомив про скасування понад 8 тис. рейсів і затримку понад 25 тис. авіарейсів.

За прогнозами синоптиків, це Різдво може стати найхолоднішим в США за останні 30 років.

Крім того, цей погодний апокаліпсис поширився також на територію Канади. Там сильні морози призвели до відключення електрики в будинках сотень тисяч жителів країни.

"Вибуховий шторм" у США

23 грудня американців попередили про "вибуховий циклон", з сильним похолоданням і сніжним штормом. За даними NWS, арктичний вибух знизить температуру до небезпечного рівня на більшій частині території країни і сама сніжна частина шторму випаде на різдвяні вихідні.

Вас також можуть зацікавити новини: