12 грудня о 14.00 розпочнеться міжнародна конференція "Як викинути Леніна з голів українців", в рамках якої представники колишніх соцкраїн та європейські експерти поділяться досвідом, що вдалося і що не вдалося у сфері декомунізації, як відбулася люстрація, як була досягнута (чи не досягнута) національна згода щодо болісних реформ. 

Участь візьмуть інтелектуали Франції, Грузії, Естонії, Латвії, Польщі, Росії, України та Чехії, серед них, зокрема, Галина Акерман (Франція), Лєв Гудков, директор Аналітичного центра Юрія Левади (Росія), Торніке Ґордадзе, професор політології у Інституті перспективних досліджень в галузі національної оборони Франції (IHEDN) (Грузія), Мішель Єльчанінов, головний редактор щомісячника “Philosophie Magazine” (Франція), Юрій Логуш, президент Київської школи економіки (Україна), Оксана Продан, виконавчий директор Центру захисту підприємців (Україна), Наталія Попович, президент консалтингової агенції PRP Group (Україна), Володимир В’ятрович, голова Українського інституту національної пам'яті, Віталій Портніков, журналіст, Микола Княжицький, голова Комітету з питань культури і духовності Верховної Ради України, Кшиштоф Становський, голова правління Фонду за міжнародну солідарність (Польща), Вітаутас Ландсбергіс, політик, перший президент Литви.

Конференція триватиме 12 грудня з 14.00 до 19.00 у Київському національному університеті імені Тараса Шевченка (вул. Володимирська, 60), а також 13 грудня з 9.00 до 19.00 в Дипломатичній академії України (вул. Велика Житомирська, 2).

Відео дня

Детальніша інформація на сайті cdvr.org.ua.

Акредитація журналістів: +380 44 253-15-63, +380 97 647-98-64.