Етап естафети Олімпійського вогню у четвер вранці пройшов ділянкою Великого китайського муру, повідомляє AP.

У барвистому видовищі взяли участь кількасот людей, одягнених у жовті костюми. За задумом організаторів, люди, вишикувані на звивистій ділянці стіни, з висоти пташиного польоту мали нагадувати дракона - улюбленого міфологічного персонажа китайців.

Олімпійський вогонь пронесли вздовж Великого китайського муру (фото)

Відео дня

Олімпійський вогонь пронесли вздовж Великого китайського муру (фото)

Естафета ділянкою Великого китайського муру, розташованого неподалік Пекіна, тривала близько 15 хвилин. За цей час факел з вогнем Олімпіади-2008 пронесли 18 осіб. Під час проведення етапу естафети в повітря були випущені 2008 голубів.

Увечері Олімпійський вогонь повинні пронести по передмістях Пекіна. Закінчшиться естафета, що стартувала 24 березня в Греції, на стадіоні "Пташине кубло", де ввечері 8 серпня відкриються Олімпійські ігри.

Практично на всьому шляху естафети, що пройшла з кінця березня по шістьох континентах, захід супроводжувався акціями протесту борців за незалежність Тібету, нагадує Лента.ру. Щоб не дати можливість борцям за свободу Тібету зірвати проведення естафети, організатори заходу в деяких країнах світу мусили в останню мить змінювати маршрут її проведення.