Київ. 10 травня. УНІАН. Президент України Віктор ЯНУКОВИЧ запропонував генеральному прокурору Віктору ПШОНЦІ створити робочу групу для вивчення подій, що мали місце 9 травня у Львові під час святкування Дня перемоги.

Як повідомляє сайт президента, на думку глави держави, зазначена група, до складу якої доцільно залучити представників СБУ та МВС, також має дати правову оцінку виявленим фактам порушення прав і свобод людини.

За результатами діяльності робочої групи генеральний прокурор має “вжити заходів реагування відповідно до законодавства”, відзначає Президент.

Відео дня

Як повідомляв УНІАН, 21 квітня 2011 року міськрада Львова заборонила вивішувати червоні прапори в День Перемоги. 6 травня Львівський окружний адмінсуд заборонив проведення 9 травня в місті будь-яких масових заходів.

За даними ВО "Свобода", під час зіткнень у Львові було затримано п`ять активістів і прихильників парторганізації «Свободи». Крім того, в лікарню потрапили двоє її членів. Одному, 1983 р.н., прострелили ногу, другому, 1988 р.н., міліцейським кийком розбили голову, лікарі діагностували в нього струс мозку.

У свою чергу, Львівська міська організація Партії регіонів заявила, що внаслідок нападу представників ультраправих сил 9 травня у Львові постраждали два члени міської організації Партії регіонів.