Ілюстрація / REUTERS

Тернополянин вкрав у друга іномарку, аби той не сідав за кермо нетверезим, однак за кілька днів його затримали за кермом краденого авто нетверезим.

Читайте такожНа Тернопільщині п'яний водій після ДТП хотів відкупитися від поліцейських за 50 грн (фото)

Як повідомили УНІАН в секторі комунікацій головного управління Національної поліції України в Тернопільській області, незаконне заволодіння транспортним засобом інкримінують 32-річному тернополянину. Він забрав у знайомого автомобіль і катався на ньому.

Відео дня

Із заявою про зникнення Audi А4 3 травня звернувся до правоохоронців житель обласного центру, 1966 року народження. Чоловік заявив, що, ймовірно, його товариш забрав у нього і ключі від транспортного засобу, і саму іномарку. Автомобіль працівники поліції оголосили в розшук.

За деякий час транспорт зупинили працівники управління патрульної поліції на вулиці Малишка в Тернополі. За кермом Audi перебував товариш заявника. Останній був у стані алкогольного сп'яніння. Чоловік зізнався, що забрав чуже, оскільки його знайомий кілька днів зловживав спиртними напоями, і, аби той не сідав п'яним за кермо, він забрав ключі.

Проте за кілька днів вирішив покататися сам. Щодо "викрадача" склали адмінпротокол відповідно до статті 130 КУпАП.

Втім автомобіль власнику не повернули, бо транспорт на польській реєстрації, а його власник немає документів, аби довести, що іномарка його. Триває слідство.

Як повідомляв УНІАН, раніше на Тернопільщині чоловік викрав у пенсіонера 5 тисяч і на ці кошти пригостив алкоголем всіх односельчан.