Кролячі перегони / Фото: mirfieldshow.co.uk

Про це повідомили УНІАН у прес-службі Харківської міської ради з посиланням на представника Асоціації кролівників України Анастасію Настенко.

За її відомостями, кролячі перегони пройдуть 13 квітня в рамках Українського форуму кролівників у Харкові.

А. Настенко додала, що перегони пройдуть на базі Харківського зоопарку, і всі бажаючі власники кроликів зможуть принести своїх вихованців для участі в них. Захід буде безкоштовним, учасникам потрібно буде тільки зареєструватися й оформити довідку від ветеринара.

Відео дня

Представник асоціації зазначила, що перед змаганнями учасникам буде необхідно потренувати своїх тварин, бо на дистанції будуть передбачені бар’єри. «У Європі кроликів поділяють на дві вікові категорії - юніорів та дорослих, і для кожного призначені свої бар’єри. Харківські тварини поки не такі треновані, тому ми ще визначаємо, якої висоти бар’єри поставити», - сказала А. Настенко.

За її словами, у перегонах візьмуть участь 30-40 тварин. Переможці та призери отримають грамоти, кубки та їстівні призи для кролів.

А. Настенко зауважила, що кролячі перегони відомі у світі вже близько 90 років, але в Україні така розвага поки не дуже популярна.