Дитячі книжки українською мовою / фото ua.depositphotos.com

Дитячі книжки мають бути одночасно повчальними і простими для розуміння, веселими і з правильною мораллю. Гарний твір на все життя прищепить малюкові любов до літератури. До Міжнародного дня дитячої книги 2 квітня ми перерахували найкращі дитячі книжки сучасних українських письменників, після яких дитина гарантовано полюбить читати.

Відео дня

"Таємниця козацького скарбу", Андрій Кокотюха

Ця весела пригодницька книжка буде цікава дітям середнього шкільного віку. Вона розповідає про групу друзів, які під час шкільних канікул знайшли захований скарб козаків. Написана простою мовою історія розповідає про справжню дружбу, перше закохання, перевиховання хуліганів, а також у доступній манері розповідає юним читачам, хто такі козаки і чому українці мають пишатися своєю спадщиною.

"Одиниця з обманом", Всеволод Нестайко

Майстер дитячої літератури Всеволод Нестайко вміє писати захопливі, повчальні та позитивні дитячі книжки. Зібрання оповідань "Одиниця з обманом" сподобається найменшим читачам від 6 до 12 років. Автор правдоподібно і дуже зворушливо описав характери школярів, які борються за першість у школі.

У звичайних шкільних ситуаціях Нестайко описує знайомі кожному типажі. Серед його героїв є відмінники, спортсмени, задираки, любителі природи, лідери та інші персонажі, яких полюблять юні читачі. "Одиниця з обманом" легко читається, відмінно розважає і вчить дітей цінувати свою унікальність і поважати близьких.

"36 і 6 котів", Галина Вдовиченко

Мила і кумедна книжка Галини Вдовиченко полюбиться дітям молодшого шкільного віку. Книжка не дарма так називається - письменниця справді описала 36 дорослих і 6 маленьких котів, вигадавши кожному образ і характер. Юні любителі тварин будуть у захваті від пригод котів та їхньої нової господині.

"Малечі про інтимні речі", Юлія Ярмоленко

Книжка Юлії Ярмоленко обов'язкова до придбання сім'ям, які розуміють важливість сексуальної освіти. Ця енциклопедія доступно і чесно розповідає дітям про статеві органи, інтимну гігієну, особисту безпеку, процес дорослішання, про поведінку в інтернеті.

У зрозумілій найменшим читачам формі авторка розповідає про те, звідки беруться діти, чим відрізняються хлопчики та дівчатка і як відстоювати свої особисті кордони. Юлія Ярмоленко залишається чесною з читачами і дає відповіді на найскладніші та найнезручніші запитання. "Малечі про інтимні речі" рекомендується дітям від 3 до 8 років.

"Чудове чудовисько", Сашко Дерманський

Захоплива та написана доступною мовою трилогія розповідає про неймовірні пригоди, міцну дружбу та толерантність. Головні герої книжки - звичайна школярка Соня та велике рожеве чудовисько Чу з добрим характером. Чу порушив головну заборону всіх чудовиськ - подружився з людиною. Щоб уникнути покарання, він має зібрати сім подяк від людей, з чим йому допомагає подруга Соня. Рекомендується дітям до 12 років.

"Велике місто, маленький зайчик або Мед для мами", Іван Малкович і Софія Ус

Мила та добра дитяча книжка від засновника видавництва "А-ба-ба-га-га-ла-ма-га" Івана Малковича сподобається малюкам дошкільного та молодшого шкільного віку. Сюжет розповідає про маленьке зайченя, чия мама захворіла. Зайчик вирушив у магазин по мед, який вилікує маму, але швидко заблукав у великому місті. На щастя, він швидко завів друзів, які допоможуть йому добути ліки. Книжка читається дуже легко завдяки простим словам, великим літерам і милим ілюстраціям.

Вас також можуть зацікавити новини: