Дієтолог назвала продукти, які варто споживати / фото ua.depositphotos.com

Залізо - це мінерал, який виконує в організмі багато важливих задач, а тому треба контролювати, щоб його споживання відбувається у достатньому об'ємі.

Як розповіла зареєстрований дієтолог і представник Академії харчування та дієтології Керолайн Сьюзі виданню TODAY, якщо ви не отримуєте достатньо заліза, ви можете відчувати втому, запаморочення та занепад сил.

Однією з найважливіших функцій заліза в організмі є сприяння виробленню гемоглобіну. Залізо також підтримує ріст м’язів, метаболізм, здоров’я сполучних тканин, функцію клітин і гормональне здоров’я.

Відео дня

Чоловіки повинні отримувати 8 міліграмів заліза на день. Кількість цього мінералу, необхідного жінкам, залежить від їх віку та інших факторів. В період постменопаузи вони повинні отримувати 8 міліграмів заліза на день, тоді як ті, хто перебуває в пременопаузі - близько 18 міліграмів на день.

Якщо ви не отримуєте достатньо заліза, ви можете відчути:

  • хронічну втому;
  • запаморочення;
  • задишку;
  • нерегулярне серцебиття;
  • дивну тягу у харчуванні (наприклад, льоду або червоного м’яса).

За словами експертів, існує дві основні форми заліза, які містяться в їжі: гемове та негемове. Перший тип можна отримати споживаючи продукти тваринного походження, тоді як негемове залізо міститься в продуктах рослинного походження.

Однак, хоча можна отримати багато заліза з негемових вегетаріанських джерел, поліфеноли в таких продуктах перешкоджають засвоєнню заліза організмом. Це означає, що вам може знадобитися їсти більше цих продуктів, щоб врахувати нижче поглинання.

Дієтологи також порадили, які продукти краще їсти, щоб отримувати достатню кількість заліза:

  • устриці;
  • яловича печінка;
  • яловичина;
  • сардини;
  • курка;
  • шпинат;
  • індичка;
  • сочевиця;
  • квасоля;
  • нут;
  • помідори;
  • кеш'ю;
  • картопля з і шкіркою;
  • злаки;
  • хліб та рис у складі яких багато заліза.

Включивши ці продукти у свій раціон, можна позбутися багатьох проблем зі здоров'ям.

Інші поради дієтологів

Різдво, як відомо, час, коли багато хто з нас їсть більше, ніж в інший час року, в тому числі і овочів. Брюссельська капуста, броколі, пастернак та морква - лише деякі святкові фаворити. А ось про інші сезонні овочі, як правило, забувають. Дієтолог порадила, які продукти не варто уникати.

Досвідчені дієтологи поділилися ефективними звичками харчування, які можуть допомогти позбутися жиру на животі, особливо того, який з'являється з віком.

Вас також можуть зацікавити новини: