
Сметана чудово поєднується з багатьма продуктами, але чи корисна вона? За словами фахівців, як і багато інших продуктів сметану важливо вживати в помірних кількостях, пише usatoday.com.
Сметана складається з молочнокислих бактерій і молочних вершків, що робить її кисломолочним продуктом. Ферментовані продукти є джерелом пробіотиків, які життєво важливі для багатьох функцій організму.
Детолог та сертифікований фахівець з лікування та навчання діабету в лікарні Хантінгтон у Нью-Йорку Стефані Шифф каже, що пробіотики:
- допомагають травній системі;
- виробляють коротколанцюгові жирні кислоти, які мають деякі протизапальні та інші захисні властивості;
- можуть покращувати симптоми депресії і тривоги.
Молочні продукти також є хорошим джерелом вітаміну D, кальцію та білка.
Однак, сметана жирна. У ній міститься жир шкідливого насиченого типу. Хороша новина полягає у тому, що існують нежирні види сметани, які можна використовувати як альтернативу.
Раніше УНІАН писав, які 5 суперпродуктів покращують здоров'я мозку.