
Любителі авокадо часто стикаються з тим, що цей фрукт продається незрілим і може минути тиждень, поки він стане м'яким. Є простий спосіб, завдяки якому авокадо швидко дозріє.
"Оскільки авокадо виділяють природний газ етилен, зберігання їх у паперовому пакеті сприятиме процесу дозрівання. Якщо додати в пакет цілі яблука або ківі, процес прискориться. Що більше фруктів додасте в пакет, то швидше дозріє авокадо", - розповіла шеф-кухар Марті Дункан виданню Express.
Потрібно покласти авокадо в паперовий пакет разом із яблуком, бананом або ківі. Закрити пакет і покладіть його в шафу або шухляду на кухні, і авокадо повністю дозріють протягом 24 годин.
Не залишайте пакет поблизу світла або гарячих приладів, оскільки надлишок тепла порушить природний процес дозрівання авокадо. Якщо недостиглі авокадо піддати впливу тепла, зовнішній шар плода розм'якшиться і навіть почне псуватися, а внутрішня частина залишиться твердою.
Для дозрівання авокадо найкраще використовувати паперовий пакет, тому що він затримує газ етилен у плодах, але водночас є повітропроникним матеріалом із достатньою вентиляцією, тож волога не скупчуватиметься.
Пластиковий пакет не пропускає повітря, і якщо всередині буде надто багато вологи, плоди не дозріють, а запліснявіють або згниють.
Коли шкірка фрукта стане темно-зеленого кольору і на дотик буде горбистою, то це явні ознаки того, що авокадо дозрів. Недостиглий же плід буде гладким і яскраво-зеленим.
Раніше УНІАН писав, що знаменитий шеф-кухар Гордон Рамзі пояснив, як нарізати авокадо без зусиль.