Стало відомо, наскільки корисно вершкове масло / фото ua.depositphotos.com

Досвідчені дієтологи розповіли, чи може вершкове масло вважатися корисним продуктом, і який вплив робить на організм його регулярне вживання.

"Вершкове масло корисніше оливкового? Ні. Чи можна вживати невелику кількість вершкового масла у контексті загального здорового харчування? Так", - зазначив доктор медичних наук, зареєстрований дієтолог з Сент-Луїса Алекс Касперо, пише EatingWell.

Своєю чергою дієтолог Лорен Харріс-Пінкус назвала вершкове масло продуктом, "який вимагає нюансів під час оцінки його харчової цінності":

Відео дня

"Зазвичай я уникаю називати продукти корисними чи шкідливими, і я вважаю за краще з'ясовувати, як певна їжа вписується у контекст загального здорового харчування".

А дієтолог Елізабет Шоу акцентувала, що у вершкового масла все ж є деякі позитивні якості. Наприклад, додавання невеликої кількості олії до овочів допоможе засвоїти з них жиророзчинні вітаміни.

"Вершкове масло є джерелом дієтичного жиру, який слід вживатиу помірних кількостях та разом з іншими продуктами, багатими поживними речовинами, у вашому раціоні. Загальне збалансоване меню є ключем до підтримки здорового обміну речовин", - зазначила вона.

Отже, на думку дієтологів, ось що відбувається, коли ви часто їсте вершкове масло:

  • ви споживаєте більше калорій;
  • ви отримуєте невелику кількість корисних поживних речовин;
  • ви збільшуєте споживання насичених жирів.

Фахівці стверджують, що вершкове масло - один з найбагатших джерел насичених жирів в раціоні, які за надмірного споживання збільшують ризик серцево-судинних захворювань.

Нагадаємо, раніше кардіолог назвав чотири найкращі фрукти, які знизять артеріальний тиск.

Вас також можуть зацікавити новини: