Джон Старбрук шість разів на тиждень займається спортом / колаж УНІАН, кадри з відео

Навіть у 100-річному віці можна бити спортивні рекорди, не кажучи вже про звичайну підтримку себе у добрій фізичній формі. У свої 93 роки британець Джон Старбрук надихає всіх, хто шукає активного способу життя. Свого часу він пройшов 52 марафони! Навіть сьогодні його відданість фітнесу непохитна – він відвідує тренажерний зал шість днів на тиждень, щоб тренувати все тіло.

Як пише The Guardian, Старбрук не просто бігун. Майже вісім десятиліть він був майстерним плавцем, відточуючи свої навички, служачи в медичному корпусі британської армії. Щоб відзначити своє 80-річчя, він навіть здійснив складний заплив у одну милю через затоку Корівреккан, що розділяє шотландські острови Джура та Скарба. Навіть зараз, коли йому 93, він дотримується суворого розпорядку дня, тричі на тиждень плаває та займається водним поло.

"Я не роблю нічого особливого, хоча ніколи не курив і не пив багато. Моя дієта досить нормальна. У мене вранці каша, я їм багато овочів і мало смаженого. Я думаю, це просто мої гени", – каже дідусь на запитання про секрет свого довголіття та фізичної активності.

Відео дня

Якщо так, то, ймовірно, гарні гени дісталися йому від матері. Джон Старбрук втратив свого тата, Семюеля, коли йому було п’ять місяців – через пневмонію, як він думає, хоча його мама ніколи не любила про це говорити. Матір вийшла заміж вдруге, народила ще одного сина та доньку та прожила до 86 років. Молодший брат Старбрука, Девід, срібний та бронзовий медаліст Олімпійських ігор 1972 та 1976 років, зараз має 78 років, і він все ще займається спортом.

"Я думав, що протримаюся приблизно до 70 років. Коли я був молодшим, я думав: "Цікаво, чи буду я ще живий у 2000 році". Це було в 1945 році", – згадує дідусь.

І, за винятком дивного тремтіння, жодних інших серйозних проблем зі здоров’ям Джон Старбрук не має. У нього є легкий артрит в одному коліні, що час від часу не дозволяє йому займатися спортом. Він також приймає препарати для розрідження крові через нерегулярне серцебиття, але, як він каже: "У такому віці мені пощастило, що це все, що я маю".

Інші цікаві матеріали про довгожителів

Як писав УНІАН, 110-річна американка японського походження поділилася секретами довголіття та розповіла, яку страву їсть щодня. Йошико Міва пережила багато труднощів у житті, проте завжди залишалася стійкою.

Також ми розповідали історію 103-річної американки Гледіс МакГарі. Вона написала цілу книгу з порадами для тих, хто хоче прожити довше. І до них не буде зайвим прислухатися, адже жінка все життя працювала лікарем.

Вас також можуть зацікавити новини: