Путін і генсек ООН за довгим столом / Скріншот

Напередодні генсек ООН Антоніу Гутерріш зустрівся з президентом РФ Володимиром Путіним. Увагу користувачів мережі під час їхньої зустрічі знову привернув довгий стіл.

Нагадаємо, цей стіл вже не раз ставав предметом обговорення в інтернеті. Подейкують, Путін боїться заразитися коронавірусом, тому під час переговорів сідає за 6-метровий стіл, тобто дистанціюється від переговірника.

Меми про довгий стіл Путіна

Те, що президент РФ вирішив дистанціюватися від своїх співрозмовників, породжує масу мемів в мережі:

Відео дня

Хто створив стіл Путіна та до чого тут коронавірус

Насправді цей предмет інтер'єру був виготовлений задовго до появи COVID-19 - 25 років тому. Стіл створив італійський підприємець Ренато Полонья, повідомляє Corriere.

"Я впізнав його, щойно побачив. Я пишаюся цим, завжди хвилююся, коли бачу, що моя робота на тлі чогось важливого. Я сподіваюся, що це принесе удачу проти війни", - говорить він.

Дизайнер розповів, що стіл 6 метрів у довжину і 2,60 в ширину. Він виконаний з натурального дерева. Верхня частина покрита білим лаком з профілями із сусального золота і прикрасами ручної роботи.

Полонью запитали, чи бачив фотоколажі з цим столом у мережі. На що він відповів "Так". За його словами, це дуже смішно.

Також дизайнер спростував чутки про те, що стіл спеціально придбали під час пандемії.

"Це може бути корисним для цієї мети, але, безумовно, довжина не має нічого спільного з пандемією. Я зробив це 25 років тому!" - каже він.

Скільки Кремлю коштував тоді стіл, він не пам'ятає, сьогодні така робота обійшлася б у 100 тисяч євро.

Вас також можуть зацікавити новини: