Як побудувати міцні стосунки? / фото ua.depositphotos.com

Здорові стосунки можуть бути гарним джерелом щастя, однак до їхньої побудови необхідно долучатися обом партнерам. Портал Your Tango радить дослухатися до п'яти простих порад, які допоможуть створити та зберегти міцні стосунки.  

1. Вміння спілкуватися

Вчіться відверто говорити з партнером про свої радості, потреби, бажання, очікування та розчарування. Чесний діалог допоможе уникнути проблем та непорозумінь, які можуть призвести до розгубленості та гніву. Важливо з повагою ставитися до почуттів один одного та вчитися іноді йти на компроміс.

2. Повага до чужих кордонів

Встановлення меж допоможе створити комфортні для обох людей стосунки, які дозволять не ігнорувати власні потреби та з повагою ставитися до простору коханої людини.

Відео дня

3. Спільне дозвілля

Мова йде саме про "якісне" дозвілля, яке приносить задоволення обом, а також зміцнює стосунки і і підтримує "вогник" між вами. В такі моменти варто приділяти коханій людині всю свою увагу. Це може бути, наприклад, спільна прогулянка, бесіда без смартфонів, перегляд фільму чи побачення.

4. Прояви любові

Візьміть за звичку говорити один одному про почуття, а також підтверджувати їх діями. Це дозволяє уникнути ситуації, коли партнери думають, що їхні зусилля у стосунках не цінують або не помічають. Також не забувайте казати "Дякую" .

5. Об'єднання у вирішенні проблем 

У критичні моменти не сперечайтеся через те, хто правий, а хто ні, а зосередьтесь на пошуку виходу з неприємної ситуації. Пам'ятайте, що ви - одна команда.

Інші поради для побудови щасливих стосунків:

Раніше сімейні терапевти назвали фрази, яких краще уникати під час сварок та конфліктів зі своїми партнерами. Вони порадили більш безпечні слова-замінники. 

А на Reddit користувачі мережі розповідали, чому не хочуть стосунків. Серед причин - комплекси та страх, що партнер може зрадити.

Вас також можуть зацікавити новини: