Експерт пояснив, як правильно мити автомобіль, щоб зберегти його вигляд / колаж УНІАН, скріншот з відео

Експерт з мийки автомобілів назвав чотири речі, які ви ніколи не повинні робити на автомийці. Виконуючи ці поради, ви збережете авто в ідеальному стані. 

Чоловік, відомий у TikTok під ніком Expect Car Care, опублікував відео із чотирма основними порадами, пише The Sun. Перше правило, якого ви повинні завжди дотримуватися  – ніколи не починайте мити кузов автомобіля, якщо не вимили колеса. Зазвичай, саме вони є найбільш брудними частинами авто, тож ви ризикуєте "заляпати" чистенький кузов, якщо відкладете це наостанок. 

Друга важлива порада – не чіпайте покриття перед тим, як проведете попередню мийку за допомогою спецзасобу. Так ви зможете захистити фарбу від плям та пошкоджень. 

Відео дня

Третє, але не менш важливе правило – завжди мити авто, виконуючи прямі рухи. За словами фахівця, варто уникати кругових рухів губкою або струменем води під високим тиском. Так ви не тільки уникнете плям від мила, але й надасте своєму автомобілю блиску – він виглядатиме як новий.

Наостанок чоловік порадив ніколи не їздити без захисного покриття чи воску. Наносити його після мийки – золоте правило. 

Інші поради автомобілістам

Відомий у мережі механік на імʼя Крейг розповів, як купити вживаний автомобіль і не "прогоріти". Щоб не стати жертвою шахраїв, спершу перевірте мастило й охолоджуючу рідину на авто.

Далі Крейг радить звернути увагу на повну історію обслуговування автівки. Так ви зможете дізнатися, як доглядали за машиною, де та скільки разів її ремонтували.

Вас також можуть зацікавити новини: