wikimedia.org

Сьогодні відбулось її засідання за участі фахівців Асоціації органів місцевого самоврядування Харківської області та представників виконавчого апарату Харківської обласної ради. Про це повідомляє прес-служба Харківської облради.

У заході взяли участь перший віце-президент – виконавчий директор Асоціації органів місцевого самоврядування Харківської області Микола Тітов, керуючий справами виконавчого апарату Харківської обласної ради Сергій Клименко, начальник управління правового забезпечення, природокористування та земельних відносин виконавчого апарату облради Валерій Даугуль, радник президента Асоціації з фінансових питань та бюджету Галина Пронькіна, голова Балаклійської райдержадміністрації Степан Масельський, заступник голови Балаклійської районної ради Володимир Чуприн, керівники органів місцевого самоврядування району.

Обговорювали основні тези Перспективного плану формування територій.

Відео дня

Як наголосив Микола Тітов, план має стати ключовим документом для того, щоб громади могли побачити майбутні перспективи розвитку у разі об’єднання. Тому вбачається доцільним проведення роз’яснювальної роботи всередині громад. В ході цих зустрічей потрібно доносити інформацію про переваги об’єднання до лідерів та членів територіальних громад.

На основі пропозицій від районів будуть розроблені карти та паспорти нових територіальних громад області. Технічна підтримка у формуванні графічних даних буде надаватись централізовано, адже існує домовленість між Мінрегіоном та УНДІ геодезії та картографії. Райони мають обов’язково надати відповідну інформацію для формування карт. 

Також йшлося про фінансові критерії формування спроможних територіальних громад, згідно з чинним законодавством. Про це розповіла радник президента Асоціації органів місцевого самоврядування Харківської області Галина Пронькіна.

Представники районної робочої групи наголосили на необхідності залучати до вивчення і впровадження даного питання фахівців-практиків, незалежних експертів у сфері місцевого самоврядування. Це можуть буди колишні сільські, селищні або міські голови, які працювали в даній системі і володіють інформацією до найменших дрібниць. 

Перспективний план розвитку територій має бути розглянутий та ухвалений на пленарному засіданні сесії Харківської обласної ради.