Рятувальники вже шосту добу ліквідовують пожежу / фото УДСНС у Житомирській області

На Житомирщині рятувальники вже шосту добу ліквідовують пожежу на сміттєзвалищі в урочищі Ржатківка під Новоградом-Волинським.

Як повідомили кореспонденту УНІАН у прес-службі управління ДСНС у Житомирській області, наразі вогнеборці продовжують гасити сміття на полігоні твердих побутових відходів на території урочища Ржатківка Новоград-Волинського району, що зайнялось окремими осередками 16 червня.

«Суха спекотна погода та вітер сприяють горінню та заважають приборкати займання. Фахівці ДСНС постійно заливають тління, однак процеси горіння відбуваються всередині звалища, що унеможливлює доступ води безпосередньо до осередків горіння», - йдеться у повідомленні.

Відео дня

Зокрема, вчора з самого ранку рятувальники гасили сміття на площі 400 кв. м.

Зважаючи на те, що об’єктова пожежна водойма була використана ще у перший день загоряння, підвіз води здійснюється з відстані близько 2,5 км двома автоцистернами, що надали комунальні підприємства Новоград-Волинської міської ради. Загалом упродовж дня було здійснено понад 30 підвозів води.

Гасіння пожежі ускладнюється неможливістю під’їзду техніки та доступу вогнеборців до окремих осередків пожежі / фото УДСНС у Житомирській області

Крім того, гасіння пожежі ускладнюється неможливістю під’їзду техніки та доступу особового складу до окремих осередків пожежі. Станом на вечір 20 червня було ліквідовано загоряння сміття на площі 100 кв. м.

Також вчора у Новограді-Волинському відбулась робоча нарада за участю керівництва міста, управління ДСНС в області, представників мерії та обласної екологічної інспекції. Зокрема, комісією було прийнято рішення про оновлення місцевого каналу із залученням з Бердичева потужної мотопомпи, що дасть змогу безперебійно подавати воду безпосередньо до місця ліквідації.

Сьогодні зранку рятувальники знову приступили до проведення робіт по гасінню пожежі.

Як повідомляв УНІАН, на Житомирщині рятувальники ліквідовують пожежу на сміттєзвалищі в урочищі Ржатківка під Новоградом-Волинським, яка виникла 16 червня.