Дюгонь – самий дрібний представник сімейства сирен \ Вікіпедія

Об'єднані Арабські Емірати (ОАЕ) є одними зі світових лідерів за чисельністю дюгонів, або морських корів.

Читайте такожУ водах ОАЕ був помічений великий кит (відео)

Про це повідомили експерти на 21-му Міжнародному форумі зі збереження біорізноманіття Аравії, що пройшов в Шарджі, передає russianemirates.com. Зокрема, у водах Перської затоки мешкає близько 7,3 тис. дюгонів, з яких близько 3 тис. – в акваторії Абу-Дабі. За цим показником ОАЕ посідають друге місце у світі. Найбільше морських корів можна зустріти на територіях, що належать морському біосферному заповіднику The Murawah Marine Biosphere Reserve.

Відео дня

Дюгонь є водними ссавцями з ряду сирен, як ламантін і стеллерова корова (вимерлий вид). З сімейства дюгонів вони єдині, хто дожив до наших днів. Саме слово «дюгонь» походить від малазійського duyung – морська діва або русалка.

Дюгонь – найдрібніший представник сімейства сирен. Довжина її тіла не перевищує 4 м, а вага – 600 кг. Самці виростають крупнішими нж самки. Викопні останки дюгонів датуються віком до 50 млн років. Тоді ці тварини ще мали чотири кінцівки, і могли пересуватися по суші, але більшу частину свого життя все одно проводили у воді.

З часом вони повністю втратили здатність виходити на поверхню землі. Їхні слабкі плавці не здатні витримати більше 500 кг ваги ссавця. У числі основних причин загибелі дюгонів – стрімкий розвиток міст, забруднення акваторії нафтою і браконьєрство.