Ілюстрація \ REUTERS

Міністерство зміни клімату і навколишнього середовища ОАЕ приступило до створення трьох коралових садів на загальній площі 850 кв. м в еміратах Рас-Аль-Хайма, Умм-Аль-Кувейн і Аджман.

Читайте такожУзбережжя Абу-Дабі може бути затоплено через зміни клімату

Міністерство працює над відновленням екосистем, щоб забезпечити природне середовище проживання для декількох морських видів. Це допоможе забезпечити значне збільшення запасів риби, передає khaleejtimes.com.

Відео дня

Крім цього, проект значно підвищить стійкість природних екосистем, збереже біорізноманіття та зменшить наслідки зміни клімату і допоможе скоротити викиди парникових газів в атмосферу шляхом ізоляції вуглекислого газу.

Доктор Саїф Мухаммед Аль-Гаіс, генеральний директор управління охорони навколишнього середовища та розвитку Рас-Аль-Хайми, підтвердив, що коралові сади зберігають запаси риби.

«Управління у співпраці з міністерством вже культивировало 650 видів коралів і створило 703 штучні печери в рамках нашої стратегії щодо розширення морського біорізноманіття в еміраті», - розповів він.

Міністерство в минулому місяці оголосило про дві екологічні ініціативи. Перша ініціатива - посадка 30 тис. мангрових дерев, а друга - вирощування коралових садів, призначених для розвитку прибережних і морських районів в ОАЕ.