В ОАЕ стимулюватимуть опади \ фото REUTERS

Новий раунд національної програми зі збільшення кількості опадів стартував в Об'єднаних Арабських Еміратах. Головна мета програми, яка реалізується з 2015 року, залучити міжнародних вчених і дослідників, здатних надати допомогу в боротьбі з посухою.

Читайте такожВ ОАЕ з'являтимуться найкращі в світі штучні коралові садиНаціональний центр метеорології та сейсмології ОАЕ цього року виділив на дослідження 5,5 млн дирхамів ($1,5 млн). Грант буде розподілено протягом трьох років з щорічним бюджетом не більше 2,2 млн дирхамів.

За словами директора Центру Абдалли Аль Мандуса, нова ініціатива стане кроком у заохоченні досліджень опадів і виведе їх на новий рівень. У новому раунді увагу буде звернено на стимулювання дощів.

Відео дня

У попередні роки увага влади ОАЕ була зосереджена на засіві хмар, що провокувало випадання опадів. Наприклад, в 2019 році на території ОАЕ було зафіксовано в цілому 38 дощових днів, передає russianemirates.com.

З 16 жовтня на території ОАЕ настав прохолодний сезон «аль васм» (Al Wasm). Він триватиме до 6 грудня, після чого настане зима. Традиційно жовтень в Аравії - місяць зміни сезонів: він приносить вітри, нестабільні погодні умови і прохолодну температуру повітря в країни Перської затоки.

Новини по темі: