Через окупантів Чорнобиль зараз розвозиться всім світом / фото УНІАН

Російські військові, які перебували на ЧАЕС, отримали радіаційне опромінення. Разом з тим, українські бійці біля Чорнобиля в безпеці, бо зараз там розпочалися дощі, які зменшують пил з радіацією.

Про це заявив член Громадської ради Держагентства з управління зоною відчуження Ярослав Ємельяненко в ефірі 24 каналу.

За словами експерта, більшість радіації, ймовірно, окупанти вивезли на територію Білорусі.

Вас також можуть зацікавити новини:

"З огляду на погоду останній часом, як тільки наші війська підійшли до Чорнобильської зони, навіть пішли дощі. А вони прибивають пил, тож нашим хлопцям навіть природа допомагає не отримати якихось радіаційних уражень", – наголосив Ємельяненко.

Він заспокоїв, що далеко ця радіація з пилом не розповсюджується. Найрадіоактивніший центр Чорнобильської зони – біля станції ЧАЕС.

"Я припускаю, що вся радіація залишилася на території 30-кілометрової зони. Тому хвилюватися не варто. Ми не реєструємо жодних підвищень показників у Київській області та інших містах", – заявив експерт.

Нагадаємо, у білоруському центрі радіаційної медицини розмістили російських окупантів, які отримали значні дози опромінення під час перебування в Чорнобильській зоні відчуження.

Як повідомляв УНІАН, 31 березня віце-прем'єр-міністр - міністр з питань реінтеграції окупованих територій України Ірина Верещук зазначила, що російські військовослужбовці, які рили окопи в лісі в зоні відчуження Чорнобильської атомної електростанції, заслуговують бути номіновані на премію Дарвіна.

Вона зазначила, що премія Дарвіна - це "віртуальна щорічна премія, яку присуджують особам, які найбезглуздішим чином загинули або втратили здатність мати дітей і, таким чином, втратили можливість зробити свій внесок у генофонд людства".

Верещук зазначила, що вони добровільно отримали такі дози радіації, наслідки яких їм пояснюватимуть лікарі у спеціальних захисних костюмах. Вона зазначила, що це той випадок, коли ворог "вселяє жах через тирсу у нього в голові".

Вас також можуть зацікавити новини: