В Україні визначили безпородну собаку, що володіє найдовшими вухами.

Про це йдеться в сюжеті ТСН.

Володарем титулу став пес Умка. Його власниця - 11-річна Єва Масна - помітила, що перехожі завжди з захопленням розглядають вуха собаки. Дівчинка вирішила заміряти їх разом з національним реєстром рекордів.

Читайте такожУ Харківському зоопарку народилося дитинча червонокнижних гривистих баранів (відео)

"Він добрий, веселий пес, неагресивний, любить грати з собаками, і їсти, їсти любить понад усе", - про свого улюбленця Умку сім'я Масних може говорити довго, хоча позувати чотириногий не любить, та й камери йому не по душі.

Єва розповідає, що собака досить слухняна, однак, соромиться уваги. Трохи менше року тому її забрали з притулку, а дівчинка і зараз пам'ятає, як вибрала пса серед інших: "Він був біленький такий і з вухами на всю морду".

Вуха Умки - це те, що не залишає байдужим нікого, адже вони не падають. Єва каже, що так було не завжди і особливість пса довелося рятувати незвичайним методом: "Ми почали вирізати губки і скотчем прикручувати їх, тиждень або трохи більше він з ними ходив і вони вирівнялися".

Читайте такожУ Китаї знайшли батьківщину рідкісних приматів: вони співають шлюбну пісню під час заходу сонця

Показати, що її пес особливий, Єва захотіла всім через те, що однокласник дорікав їй тим, що Умка не породистий. "Казав, що він - не породиста собака, у нього немає нічого такого, тому що у нього німецька вівчарка", - ділиться дівчина.

Хвостатий претендент на рекорд не звик до уваги. Багато камер і фотоапаратів налякали Умку, як і сантиметр. Тому, під час встановлення рекорду, дівчинка постійно заспокоювала собаку й чесала її за вушком. І ось, перший рекорд встановлено: ліве вушко в Умки - 13 сантиметрів, а праве - 14.

Такі рекордні вушка, кажуть фахівці, є результатом схрещування з іншими породами, однак, якими - для власників досі загадка.