У Києві відбувся національний екофорум, учасниками якого стали  екоактивісти, фінансисти та чиновники усіх рівнів. 

Мета заходу, за словами організаторів, - за допомогою спільних зусиль фахівців, бізнесу та держави розв'язати основні екологічні проблеми України, які накопичувалися десятки років. Про це йдеться у сюжеті "5 каналу".

Читайте такожВ Україні назріло питання юридичного врегулювання діяльності організацій, що промишляють екотероризмомЯк розповіла президент професійної асоціації екологів України Людмила Циганок, кожна екологічна ініціатива повинна мати дорожню карту реалізації та мають бути джерела фінансування ініціатив, інакше все буде марно. 

Відео дня

"Тому сьогодні професійна спільнота в дискусіях напрацьовує інструментарій, як же все-таки скоротити цей шлях до екотрансформації всіх галузей і всіх регіонів", - наголосила Циганок.

Крім того, на форумі підняли питання екотероризму та екорейдерства - коли злочинці, прикриваючись "зеленою" тематикою, шантажують бізнес, зокрема, промислового сектору. І можуть навіть зупинити його діяльність. У результаті люди втрачають роботу, держава – кошти. А екологічна ситуація загалом не покращується.