
Експерти Національної асоціації цукровиробників "Укрцукор" (НАЦУ) знизили прогноз виробництва цукру в 2018-2019 маркетинговому році (МР, вересень 2018 – серпень 2019) до 1,7 мільйона тонн до 2 мільйонів тонн через низьку цукристість цукрових буряків.
Читайте такожУкраїна збільшила експорт цукру у п'ять разів
Про це повідомила прес-служба асоціації у відповідь на запит УНІАН.
"Незважаючи на те, що врожайність рекордно висока в цьому році, цукристість є однією з найнижчих, тому прогноз з виробництва цукру довелося знизити. За прогнозами НАЦУ "Укрцукор", поточного сезона очікуємо 13,8 мільйона тонн цукросировини і виробництво цукру на рівні 1,7-1,75 мільйона тонн", - цитує прес-служба слова аналітика сировинних ринків та сільського господарства асоціації Василя Долинського.
Так, за словами Долинського, середня врожайність цукрових буряків в поточному році становить близько 490 ц/га, що є рекордним показником. Він зазначив, що найвища врожайність спостерігається у Львівській, Вінницькій і Київській областях, а найнижча - у Кіровоградській і Харківській.
"У поточному сезоні видалися хороші умови для збору врожаю, тепла і суха осіння погода полегшила аграріям копку і вивезення коренеплодів з полів. Варто зазначити невисоку забрудненість цукрових буряків, яка надходила на виробництво", - зазначив Долинський.
За його словами, в поточному маркетинговому році план збору врожаю цукрових буряків випереджає минулорічний на 3%. Разом з тим аналітик зазначив відставання на 140 тисяч тонн збір цукросировини у порівнянні з аналогічною датою минулого року.
Як повідомляв УНІАН, раніше експерти асоціації прогнозували виробництво цукру в поточному маркетинговому році (МР, вересень 2018 – серпень 2019) на рівні трохи менше 2 мільйонів тонн, незважаючи на скорочення кількості працюючих заводів.
Україна за сезон цукроваріння 2017-2018 МР збільшила виробництво цукру на 6,5% у порівнянні з попереднім МР - до 2,14 мільйона тонн.