Держкорпорація має намір закупити 360 тис. тонн пшениці, кукурудзи і ячменю / фото УНІАН

Державна продовольчо-зернова корпорація України (ДПЗКУ) оголосила про початок весняної програми форвардних закупівель 360 тис. тонн зернових урожаю 2019 року з метою надання фермерам 1,3 млрд грн авансових коштів, повідомила прес-служба ДПЗКУ.

Читайте такожНАБУ просунулося у справі про розкрадання $60 мільйонів зернової корпорації

У повідомленні сказано, що програма закупівлі поширюється на такі культури, як пшениця, кукурудза і ячмінь. Збір необхідних документів для укладання договорів поставки зерна майбутнього врожаю здійснюється через відповідні регіональні відділення.

Відео дня

"Програма закупівель зерна майбутнього врожаю проходитиме в два етапи. На першому етапі сільгоспвиробнику необхідно подати заяву на участь в регіональний відділ ДПЗКУ, сформувати необхідний пакет документів і укласти договір поставки безпосередньо в центральному офісі корпорації. Після підписання договору, держкорпорація здійснює попередню оплату на поточний рахунок сільгоспвиробника в розмірі 3 600 грн за одну тонну зерна з урахуванням ПДВ", - відзначили в прес-службі.

Відзначається, що на другому етапі держкорпорація проводить остаточний розрахунок після передачі зерна у власність ДПЗКУ.

У прес-службі додали, що в 2019 році вартість засобів становитиме від 9,5% до 13% річних залежно від кількості законтрактованого товару та базису поставки. Крім того, держкорпорація пропонує додаткову знижку в розмірі 0,25% сільгоспвиробникам, які беруть участь у програмі більше двох років, а також додаткову знижку для фермерів в розмірі 0,25% при укладанні аграрної розписки.

У прес-службі підкреслили, що умови співпраці, які ДПЗКУ пропонує фермерам, є прозорими, вигідними і зрозумілими, а розрахунки не містять прихованих комісій та здійснюються своєчасно і без затримок.

Як повідомляв УНІАН, 29 жовтня 2018 року Державна продовольчо-зернова корпорація України (ДПЗКУ) оголосила про початок осінньої програми форвардних закупівель озимих зернових урожаю 2019 року з метою надання фермерам 1,3 млрд грн авансових коштів.

Довідка УНІАН. Державна продовольчо-зернова корпорація України (ДПЗКУ) – вертикально інтегрована компанія, яка проводить весь цикл робіт з зерновими та продуктами їх переробки: від виробництва до експорту. До складу ДПЗКУ входять 55 філій, їх загальна робоча місткість становить 3,75 млн тонн сільгоспкультур, у тому числі сумарні потужності з перевалки на експорт Одеського та Миколаївського портів – близько 2,5 млн тонн зернових вантажів на рік.