Кабмін повним ходом готується до відкриття ринку землі в Україні / фото УНІАН

До 1 серпня 2020 року, перед запуском ринку землі, всі землі сільськогосподарського призначення в Україні мають бути внесені до Держгеокадастру.

Читайте такожГолову Держгеокадастру призначать вже цього тижня - Гончарук

Про це на нараді з питання реформування діяльності Держгеокадастру заявив прем'єр-міністр України Олексій Гончарук.

Відео дня

"До 1 серпня наступного року на публічну карту, в державний земельний кадастр, мають бути внесені абсолютно всі землі сільськогосподарського призначення. Не може бути й мови про будь-який ринок земель, доки в базі даних їх немає", - сказав він.

Крім того, за словами прем'єра, навесні буде завершена ортофотозйомка всієї території України й до кадастру додадуть зображення в "принципово іншій якості". До кінця поточного року зйомку проведуть у двох областях.

Також у планах Державної служби з питань картографії, геодезії та кадастру - провести інвентаризацію решти державних земель до 2021 року.

Як продемонстрував на презентації під час наради заступник голови Держгеокадастру Олександр Краснолуцький, оновлений державний земельний кадастр показує інформацію про ліси, прибережні території та інші об'єкти. Також заступник голови пообіцяв додати інформацію про нерухомі пам'ятки культури та ландшафтні парки.

Як повідомляв УНІАН, Кабінет міністрів України планує відкрити ринок землі з 1 жовтня 2020 року.