Ілюстрація REUTERS

Верховна Рада скасувала "соєві поправки", а також врахувала інші зауваження від бізнесу в законах про зміни до Податкового кодексу України, які були прийняті парламентом 16 січня.

Читайте такожУкраїна збільшила експорт олійних культур на чверть

Про це повідомила прес-служба Європейської Бізнес Асоціації.

Відео дня

"Багато зауважень від Європейської Бізнес Асоціації в документі нарешті були враховані. Зокрема, серед основних досягнень мова йде про ... скасування дискримінаційних "соєвих поправок", щоб відновити справедливі умови оподаткування та добросовісної конкуренції на аграрному ринку", - сказано в повідомленні.

Таким чином, українські експортери зможуть отримувати відшкодування ПДВ на сою та ріпак.

Крім того, нові закони, прийняті Верховною Радою 16 січня, передбачають збереження порядку нарахування ПДВ при експорті товарів, а також зменшення штрафних санкцій за несвоєчасну реєстрацію податкових накладних з ПДВ.

Як повідомляв УНІАН, 16 січня Верховна Рада прийняла у другому читанні два пов'язаних законопроекти про зміни до Податкового кодексу України щодо удосконалення адміністрування податків, усунення технічних та логічних неузгодженостей у податковому законодавстві №1210 та №1209-1.

У грудні 2017 року Верховна Рада України прийняла так звані "соєві правки", згідно з яким українським експортерам скасовувалося відшкодування ПДВ на сою з 1 вересня 2018 року та ріпак з 1 січня 2020 року.