У Києві моніторять ціни на продукти / фото УНІАН

Київський міський голова Віталій Кличко закликав жителів столиці повідомляти про завищені ціни на товари першої необхідності.

Як передає кореспондент УНІАН, про це він сказав на онлайн-брифінгу.

За його словами, міська влада моніторить ситуацію з цінами на продукти першої необхідності в магазинах і супермаркетах столиці.

Відео дня

“Щойно запровадили обмежувальні заходи, жителі міста створили ажіотаж в магазинах. Скуповували все - продукти харчування, туалетний папір, дезінфікуючі засоби. Користуючись шаленим попитом, магазини та супермаркети підняли ціни на ці товари... Київське обласне відділення Антимонопольного комітету вже порушило справу проти постачальників продуктів харчування і найбільших мереж Києва за фактом суттєвого подорожчання продуктів", - повідомив Кличко.

Читайте такожМагазини Києва вже тиждень не підвищують ціни на продукти - АМКУ

За його словами, за останній тиждень ціни на основні продукти в столиці не підвищилися, а у деяких мережах та магазинах навпаки - вирівнялися, а на деякі товари навіть знизилися.

Кличко закликав киян повідомляти про завищені ціни на товари першої необхідності або до Контактного центру столиці 15-51, або до Антимонопольного комітету за телефоном гарячої лінії 044-594-64-10.

Як повідомляв УНІАН, раніше у МОЗ роз'яснили, де дозволено працювати ринкам під час карантину.