Китай зацікавився українською яловичиною / Фото УНІАН

Україна і Китай можуть ближчим часом узгодити протокол ветеринарних вимог на експорт вітчизняної яловичини, після чого українські сільгоспвиробники зможуть розпочати поставки продукції на ринок Китаю.

Читайте такожКитай погодився знизити ставку кредиту для Державної зернової корпорації

Про це повідомила прес-служба Міністерства аграрної політики та продовольства України.

Відео дня

«Протокол ветеринарних вимог на експорт української яловичини до Китаю може бути підписаний ближчим часом... Місія компетентного органу КНР завершила роботу в Україні за оцінкою вітчизняної системи державного контролю безпечності харчових продуктів у частині виробництва яловичини», - йдеться у повідомленні.

За даними прес-служби, сьогодні, 27 квітня, відбулася зустріч голови Державної служби України з питань безпеки харчових продуктів та захисту споживачів Володимира Лапи і профільних фахівців відомства з представниками китайської делегації. Сторони обговорили перспективи підписання протоколів ветеринарних вимог та намітили свої подальші дії.

Як повідомляв УНІАН, наприкінці березня Державна служба з питань безпеки харчових продуктів та захисту споживачів повідомила, що Китай зацікавлений в імпорті української яловичини і має намір перевірити українську систему державного контролю в частині безпеки виробництва цієї продукції.

Китай також розглядає можливість імпорту українського соняшникового шроту і сухого бурякового жому, а також інших товарів.

За даними асоціації «Український клуб аграрного бізнесу», українські підприємства в 2016 році експортували до Китаю с/г продукції на 1,02 млрд дол., що у 12 разів перевищує показник 2012 року (85,7 млн дол.). При цьому порівняно з 2015 роком експорт української сільгосппродукції до Китаю скоротився на 17,3%.