Ілюстрація REUTERS

Польський нафтопереробний концерн Lotus почав завозити нафту з Росії морським шляхом у зв'язку з ситуацією з трубопроводом "Дружба".

Читайте такожСловаччина призупинила транспортування неякісної російської нафти

Про це повідомляє Прайм.

Відео дня

"У зв'язку з закриттям нафтопроводу "Дружба" концерн ухвалив рішення про купівлю сировини з Росії по морському шляху з порту в Приморську", - йдеться в повідомленні.

Компанія зазначає, що "завдяки постачанню сировини морським шляхом, а також використання запасів група Lotus забезпечила запаси нафти ще на кілька тижнів".

У повідомленні говориться, що в даний час представники концерну разом з іншими НПЗ і PERN (оператор польської частини нафтопроводу "Дружба") "працюють над розв'язанням проблеми забрудненої нафти як з технічної сторони, так і комерційної". Одночасно компанія "виробляє адекватні рішення в рамках чинних договорів і законів".

Як повідомляв УНІАН, проблема з якістю російської нафти, що надходить до Білорусі по трубопроводу "Дружба", виникла у другій декаді квітня.

Російська "Транснефть" визнала підвищений вміст у ній хлоридів і заявила про вжиття заходів для якнайшвидшого розв'язання проблеми.