Ілюстрація REUTERS

Рахункова палата почала аудит ефективності управління національною акціонерною компанією "Нафтогаз України" об'єктами державної власності в нафтогазовому комплексі країни.

Читайте такожГройсман закликав місцеву владу перевірити обґрунтованість тарифів на тепло

Про це повідомляє прес-служба Рахункової палати з посиланням на інформацію голови відомства Валерія Пацкана.

Відео дня

"Рахункова палата почала контрольний захід щодо "Нафтогазу", а саме аудит ефективності управління об'єктами державної власності в нафтогазовому комплексі, які мають фінансові наслідки для державного бюджету", - цитує прес-служба Пацкана.

Голова відомства зазначив неприпустимість перешкоджання діяльності аудиторів.

"Якщо ні - будемо вживати інших заходів, запрошувати правоохоронні органи. Ми розраховуємо на підтримку Кабміну в цьому питанні. Адже у червні прем'єр-міністр сам звернувся до Рахункової палати та до інших органів по перевірці формування ціни на газ у зв'язку з підвищенням цін для населення. Суспільство чекає від нас усіх ефективної роботи та чітких відповідей щодо багатьох питань у цій сфері", - підкреслив Пацкан.

Як повідомляв УНІАН, 5 червня Кабінет міністрів звернувся до Рахункової палати, Антимонопольного комітету, Державної фіскальної служби, Державної аудиторської служби, з тим, щоб вони створили спільну групу для перевірки механізму формування національним холдингом "Нафтогаз України" ціни на газ для населення. З відповідною пропозицією виступив прем'єр-міністр Володимир Гройсман. Він назвав "Нафтогаз України" "ненаситним монополістом" через те, що компанія встановлює ціни на газ для населення вище ринкового рівня.

21 червня "Батьківщина" подала в Державне бюро розслідувань заяву проти прем'єр-міністра Володимира Гройсмана, голови правління НАК "Нафтогаз України" Андрія Коболєва і керівника НКРЕКП Оксани Кривенко про ситуацію з українською газотранспортною системою.

25 червня Рахункова палата прийняла рішення вивчити можливість проведення аудиту ефективності використання газотранспортної системи України, оператором якої є держкомпанія "Укртрансгаз", для недопущення доведення до банкрутства. Рішення прийнято на підставі депутатського звернення, яке надійшло від лідера фракції "Батьківщина" Юлії Тимошенко.