Ілюстрація REUTERS

Кабінет міністрів України сьогодні має намір внести зміни до постанови про спеціальні зобов'язання на ринку електроенергії для зниження ціни електрики для промислових споживачів.

Читайте такожУкраїна заробила на експорті електроенергії $210 мільйонів: трійка країн-покупців

Як передає кореспондент УНІАН, про це на засіданні уряду повідомив міністр енергетики та вугільної промисловості Ігор Насалик.

Відео дня

«Сьогодні на засіданні Кабінету міністрів України ми вносимо окремі зміни до ПСЗ, які дадуть можливість великим споживачам електроенергії, зокрема металургам, феросплавів тощо, суттєво знизити ту ціну, яку вони мають на сьогоднішній день», - сказав Насалик.

У свою чергу представник президента в уряді Андрій Герус запропонував уряду відкласти ухвалення даного рішення на тиждень для додаткового вивчення. «З приводу моєї позиції, я її навіть не можу сказати, тому що я зараз читаю і бачу, що знову на держкомпанії накладаються певні обмеження за цінами, а приватні компанії, як завжди, участі в цьому ніякої не беруть. Тому у мене прохання: хоча б на тиждень це відкласти, щоб можна було прочитати і зрозуміти, що в даному випадку ухвалюється», - сказав Герус.

Як повідомляв УНІАН, 1 липня в Україні запрацював новий ринок електроенергії відповідно до Закону «Про ринок електроенергії», який був ухвалений у квітні 2017 року.

11 липня в.о. директора держкомпанії "Укренерго" Всеволод Ковальчук заявив, що ціна на електроенергію для промисловості в Україні за перші 10 днів роботи нового ринку зросла на 30%. Кабінет міністрів назвав цю заяву некоректною.

До запуску нового ринку електроенергії міністр енергетики та вугільної промисловості Ігор Насалик заявляв, що ціна на електричну енергію для промисловості може зрости на 5-6%.