Тарифи визначаються не тільки цін на виробництво тепла на ТЕЦ, а й від вартості виробництва тепла на котельнях й станціях теплопостачання / фото УНІАН

Комунальне підприємство «Київтеплоенерго» поки що не планує підвищувати для населення ціни на послуги централізованого опалення і гарячого водопостачання, повідомила прес-служба підприємства.

«Комунальне підприємство «Київтеплоенерго» поки що не планує підвищувати для населення ціни на послуги централізованого опалення і гарячого водопостачання. Інформація про збільшення відповідних тарифів на 30% не відповідає дійсності», - сказано в повідомленні.

Читайте такожКабмін створив робочу групу для запуску опалювального сезону в Україні

Відео дня

Відзначається, що опублікований на сайті компанії проект тарифів стосується розрахунків вартості лише однієї зі складових кінцевого тарифу - виробництва теплової енергії на ТЕЦ-5 і ТЕЦ-6 на 2020 рік. Тариф на послугу з централізованого опалення і гарячого водопостачання для населення залежить не лише від цін на виробництво теплової енергії на ТЕЦ, а й від вартості виробництва тепла на котельнях і станціях теплопостачання, а також вартості транспортування і постачання теплової енергії. Тому зазначені розрахунки тарифів не впливають на вартість послуг для кінцевого споживача, відзначили в «Київтеплоенерго».

Повідомляється, що даний проект тарифів розрахований згідно з постановою Національної комісії, яка здійснює державне регулювання у сферах енергетики і комунальних послуг, від 1 серпня 2017 року. Розрахунок проекту тарифів проводився з метою актуалізації даних і надання в НКРЕКП інформації щодо економічно обґрунтованих витрат підприємства, викликаних, зокрема: необхідністю забезпечити 10-денний запас мазуту; компенсувати збитки, завдані ТЕЦ-5 і ТЕЦ-6 в результаті невідповідності ринкової і тарифної ціни природного газу для виробництва теплової енергії для всіх категорій споживачів у період з листопада по грудень 2018 року включно.

Як повідомляв УНІАН, сьогодні, 9 жовтня, прем'єр-міністр України Олексій Гончарук заявив, що уряд найближчим часом не планує підвищувати комунальні тарифи для домогосподарств.

В Україні з 1 січня 2019 року підвищились тарифи на тепло для населення у зв'язку зі збільшенням вартості природного газу з 1 листопада 2018 року на 23,5%.

Так, середній тариф для населення на тепло і гарячу воду з 1 січня 2019 року становить 1200 грн за 1 Гкал.

Наприкінці червня уряд ухвалив рішення про обмеження тарифу на теплопостачання в Україні на рівні 1400 грн за Гкал за наявності лічильника і 35 грн за кв. м - без лічильника.