Шахтарі ДТЕК видобули понад 18 мільйонів тонн вугілля / фото ДТЭК

18 з половиною млн тонн вугілля видобули шахтарі ДТЕК Енерго з початку року. Це паливо забезпечить стабільну роботу теплових електростанцій компанії і всієї енергосистеми в осінньо-зимовий період.

«Українське вугілля - пріоритет для України і для ДТЕК. Адже власне паливо є гарантом енергетичної безпеки держави, - розповів генеральний директор ДТЕК Енерго Дмитро Сахарук. - На даний момент на складах наших теплоелектростанцій накопичили більше одного мільйона тонн вугілля. Цього палива вистачить для стабільної роботи підприємств протягом найхолодніших місяців опалювального періоду. ДТЕК і надалі докладатиме максимум зусиль, щоб країна успішно перезимувала - без відключень світла і тепла».

До кінця року гірники ДТЕК планують видобути ще близько 4,5 млн тонн вугілля.

Відео дня

Крім того, в цьому році компанія законтрактувала 388 тис. тонн вугілля газової марки з Колумбії. Лише українського вугілля на повноцінну роботу ТЕС не вистачило б через планові ремонти блоків АЕС і зниження потужності ГЕС. Теплова генерація повинна відпустити більше електроенергії, ніж планувалося і для цього знадобилося більше вугілля.

Вся інформація про внесок ДТЕК в підготовку енергосистеми України до осінньо-зимового періоду - на сайті https://ozp.dtek.com.

Довідка. ДТЕК – найбільший приватний інвестор в енергетику України.

Група розвиває бізнеси з видобування природного газу та вугілля, відновлюваної та теплової генерації електроенергії, розподілу електроенергії електромережами, постачання електроенергії клієнтам, впровадження енергоефективних рішень, зарядці електромобілів.

ДТЕК Енерго забезпечує замкнений цикл виробництва електроенергії з вугілля. Встановлена ​​потужність в генерації електроенергії - 13,5 ГВт. У вуглевидобутку створений повний виробничий цикл: видобуток і збагачення вугілля, сервісне обслуговування шахтного устаткування.

У 2018 році капітальні вкладення ДТЕК становили 20 млрд грн, податкові відрахування – 27 млрд грн. У ДТЕК працюють 80 тис. співробітників.

100% компанії належить SCM Limited. Кінцевим бенефіціаром є Рінат Ахметов.