Нефть продолжает дорожать / Wikipedia

На світових торгах у п'ятницю, 30 травня, ціни на нафту Brent тримаються вище позначки $110 за барель на тлі різкого скорочення запасів бензину в США і нестабільності в Україні, передає Reuters.

Так, ф'ючерси на Brent подорожчали на $0,07, до $110,04 за барель, а ф'ючерси на WTI подешевшали на $0,17, до $103,41. За травень Brent, ймовірно, подорожчає майже на 2 відсотки, а американський еталон - майже на 4 відсотки.

Читайте такожУкраїна в квітні призупинила імпорт нафтиЗапаси бензину в США знизилися на 1,8 мільйона барелів минулого тижня, за даними Управління енергетичної інформації (EIA), при прогнозі підвищення на 283 000 барелів.

Відео дня

Інвестори вважають, що після зростання котирувань в останні тижні ринок нафти може бути схильний до корекції.

Експерти вважають, що основну підтримку нафти надають геополітичні проблеми і підвищення попиту. На їхню думку, Brent може пройти рівень підтримки $109,41 і опуститися до $108,43, а WTI може подешевшати до рівня підтримки $102,67.

Читайте такожДобудова нафтопроводу "Одеса-Броди" ускладнюється - польський прем'єрВ Україні, на сході країни, військовий конфлікт триває. Антитерористична операція перейшла в активну фазу після проведення президентських виборів в минулі вихідні.